Hoger Onderwijs

EDUCATIE: HOGER ONDERWIJS

Nieuw Dakota biedt ruimte aan hedendaagse kunst middels kwalitatief hoogwaardige kunstprojecten, die zowel de eigen omgeving betreffen alsook van nationaal en internationaal belang zijn. De tentoonstellingen zijn toegankelijk, wat betreft grootte te overzien en Nieuw Dakota is gelegen in een bijzondere, dynamische omgeving; de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

Het laagdrempelige karakter van Nieuw Dakota maakt dat bezoekers, waaronder ook kinderen en jongeren, op een toegankelijke manier in aanraking komen met hedendaagse kunst en ook met kunstenaars, curatoren en anderen. Een ontmoeting met een kunstenaar of curator blijft (jongere) bezoekers vaak nog lang bij. Bovendien toont hedendaagse kunst toont naast de werkelijkheid ook een fictieve wereld, of geeft een maatschappelijk statement. Hierop reflecteren tijdens een rondleiding, discussieavond of een een educatieve workshop creëert ruimte voor het anders bekijken van de wereld.

(Kunstacademie) Studenten:

Nieuw Dakota ontvangt regelmatig groepen (kunstacademie) studenten voor een rondleiding of een gesprek met de tentoonstellingscurator, soms in combinatie met een atelierbezoek. Nieuw Dakota beoogt studenten inzicht te geven in het maakproces van de kunstenaar en de totstandkoming van tentoonstellingen en zodoende bij te dragen aan de voorbereiding van de studenten op de (eigen) beroepspraktijk.

Voor mee informatie of boekingen: educatie@nieuwdakota.com