Basisonderwijs

EDUCATIE: BASISONDERWIJS

Over Educatie bij Nieuw Dakota

Nieuw Dakota biedt ruimte aan hedendaagse kunst middels kwalitatief hoogwaardige kunstprojecten, die zowel de eigen omgeving betreffen alsook van nationaal en internationaal belang zijn. De tentoonstellingen zijn toegankelijk, wat betreft grootte te overzien en Nieuw Dakota is gelegen in een bijzondere, dynamische omgeving; de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

Het laagdrempelige karakter van Nieuw Dakota maakt dat bezoekers, waaronder ook kinderen en jongeren, op een toegankelijke manier in aanraking komen met hedendaagse kunst en ook met kunstenaars, curatoren en anderen. Een ontmoeting met een kunstenaar of curator blijft (jongere) bezoekers vaak nog lang bij. Bovendien toont hedendaagse kunst toont naast de werkelijkheid ook een fictieve wereld, of geeft een maatschappelijk statement. Hierop reflecteren tijdens een rondleiding, discussieavond of een een educatieve workshop creëert ruimte voor het anders bekijken van de wereld.

        

 Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar (workshop op maat per leeftijdsgroep):

Een educatieprogramma duurt gemiddeld 1,5 uur (tenzij anders gewenst) en begint met een introductie over het werk en de kunstenaar. Hierna volgt een workshop waarbij wordt uitgegaan van een aspect uit de tentoonstelling; bijvoorbeeld de techniek of het materiaal waarmee is gewerkt of de reden waarom de kunstenaar het werk heeft gemaakt. Na afloop van de workshop wordt geëvalueerd wat er tijdens het maken is gebeurd en hoe dit teruggrijpt op de tentoonstelling. Regelmatig vinden bij de workshops ontmoetingen met de kunstenaar, curator of verzamelaar plaats.

Voor meer informatie of boekingen: educatie@nieuwdakota.com

De educatieve workshops voor het basisonderwijs worden ontwikkeld en uitgevoerd door Kopzwaai.