ENTER THE GHOST haunted media ecologies – Paula Albuquerque, 25 oktober – 29 november

NIEUW DAKOTA & BRADWOLFF PROJECTS PRESENT

paula albuquerque

ENTER THE GHOST
haunted media ecologies

art talk saturday october 31, 15.00 – 17.00 hrs
paula albuquerque in conversation with flavia dzodan
and tania camara (reservations via info@nieuwdakota.com)

project book with texts by alice smits, flavia dzodan,
matthew groh nim goede, and richtje reinsma

Enter the Ghost, haunted media ecologies – Text by Paula Albuquerque

Nieuw Dakota toont, in samenwerking met Bradwolff Projects, vijf installaties van Paula Albuquerque, onder de titel: ‘Enter the Ghost: Haunted media ecologies’.

De tentoonstelling geeft een intrigerend beeld over onderwerpen als surveillance, gewapende UAV’s en Deepfake. De kunstenaar combineert eigen beeldmateriaal met andere bekende beelden uit massamedia.

Haar transdisciplinaire en transmediale artistieke onderzoek betreft film-, media- en cultuur-analyse, semiotiek, surveillance, kunstmatige intelligentie en dronestudies. Albuquerque is geïnspireerd door de filosofische theorieën van Jacques Derrida, Andrea Miller en Lisa Parks over “hauntologie”, kunstmatige intelligentie en raciale en gendervooroordelen van oorlogstechnologie.

Paula Albuquerque is beeldend kunstenaar/academica en woont en werkt in Amsterdam. Zij richt zich op intersectionele dekoloniale praktijken, veelal gefocust op visuele analoge en digitale technologieën, surveillance en de constructie van operatieve beelden.

ENG:
Nieuw Dakota and Bradwolff Projects present a new exhibition by Paula Albuquerque: ‘Enter the Ghost: Haunted media ecologies’.

Five art installations filling the space of Nieuw Dakota give an intriguing insight into the subjects surveillance, armed UAV’s and Deepfake. The artist combines her own footage with other well known images from mass media.

Her transdisciplinary, transmedial artistic research involves a cultural analysis, film and media theory, semiotics, surveillance, artificial intelligence and drone studies. Albuquerque is  inspired by the philosophical theories of Jacques Derrida, Andrea Miller and Lisa Parks on “hauntology”, artificial intelligence and racial and gender biases in war technologies.

Paula Albuquerque is a visual artist and scholar living and working in Amsterdam. Her work is informed by intersectional decolonial practices, focusing on visual technologies both analog and digital, surveillance and the construction of operative imagery.