Een lijn kan je ook samen trekken – Liesje van de Berk: 4-14 juli

Een lijn kan je ook samen trekken
zwart gat of lichtpunt

Op een wit papier, een blanco bladzijde is alles mogelijk. 
Stap uit je veilige bubbel en laat je telefoon achter. 
In een wandeling ga je via tekenacties een dialoog aan met Amsterdam Noord en elkaar. Voel, zie, ruik, luister en ervaar.
Laat je via een subtiele potloodlijn of een actie uitnodigen om verbinding te maken. Zo kom je tot nieuwe gedachten over Amsterdam Noord, de ander en jezelf.

Een man belt wild gebarend alsof degene aan de andere kant van de lijn hem kan zien, maar alleen een publiek dat zijn gesprek niet hoort, ziet zijn gebaren.Is jouw telefoon een zwart gat of een lichtpunt? Wij houden onze telefoon vast als een kostbaar object. Weinig onderlinge gesprekken of open blikken wanneer mensen van de pont komen of in de metro zitten, maar wanhopig gestaar naar de telefoon op zoek naar contact elders.  Waar zijn we?  Door de telefoon zijn we vaak in meerder werelden en werkelijkheden tegelijk, maar zijn we nog wel echt hier?  Laat je telefoon achter, ervaar de ruimte van de blanco bladzijde en neem de omgeving in je op in deze wandeling.

vrijdag 5 juli 16 uur
zaterdag 6 juli 14 en 16 uur
zondag 7 juli 14 en 16 uur
donderdag 11 juli 16 uur
vrijdag 12 juli 16 uur
zaterdag 13 juli 14 en 16 uur
zondag 14 juli 14 en 16 uur

De duur van de performance is 60 minuten en Nieuw Dakota is het start- en eindpunt.

Liesje van de Berk creëert in haar tekeningen en performances een moment voor dialoog, vaak non-verbaal, waarbij ze focust op persoonlijk contact, aandachtige aanwezigheid en lichamelijke, sensitieve betrokkenheid van haarzelf en het publiek. In haar werk is er aandacht voor de lichaamstaal en de gezamenlijke ervaring van tactiliteit, beweging, geluid en omgeving in het gesprek. Door aandachtig te luisteren naar de non-verbale lichaamstaal van de ander, ontstaat er een gesprek vrij van regels en verwachtingen; een (onverwachte) ontmoeting, met ruimte voor iedere stem.

Deze performance is onderdeel van haar onderzoeksproject “Een lijn kan je ook samen trekken” mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst). In dit onderzoekstraject ontwikkelt ze interactieve één op één performances  en collectieve participatieve performances via tekenen in relatie tot de openbare ruimte van Amsterdam Noord. Als vooronderzoek voor dit traject wandelt ze al tekenend door de straten van  Amsterdam Noord, op zoek naar mogelijkheden om de openbare ruimte te gebruiken en tijdelijk toe te eigenen.

Haar onderzoek is te volgen op haar website en Instagram.

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij het AFK