Art Rotterdam

ProjectTimeZone vond zijn aanleiding in het gebouw Kraanspoor, aan het Amsterdamse IJ. Initiatief en ontwerp van Trude Hooykaas, met OTH Ontwerpgroep Trude Hooykaas. Beeldend kunstenaar Marieke van Diemen fotografeerde Kraanspoor ruim twee jaar en dichter Tim Abeling Lesson schreef een poëtisch filosofische tekst.

About the TEXT: “Noord. Death off stage.”
Raw. precise, uncompromising; TimeZone is a paean to an icon: the building Kraanspoor. And an attempt at an aesthetic, accepting the futility of the attempt.

About the IMAGE: The camera always captures more than the eye.  For the camera, the windowpane is a canvas. The unseen triggers the unpredictable. Within the clear-cut frame of Kraanspoor, the images of Marieke van Diemen explore our denial in dealing with the world: they open us to our world.