Food Chain Project

9 NOVEMBER – 14 DECEMBER 2014           –   Opening: 9 november om 16:00 uur   –   Kunstenaar: Itamar Gilboa

Itamar Gilboa stelt met zijn Food Chain Project het bewustzijn over voedselconsumptie en de herkomst van voedsel aan de orde. Te beginnen bij hemzelf: Een jaar lang registreerde Gilboa zijn eigen consumptie. Vervolgens vertaalde hij dit naar een pop-up supermarkt; een installatie met duizenden spierwitte sculpturen, die exact weergeven wat hij consumeerde. Door de schaal en het volume van het geconsumeerde op meta-niveau in beeld te brengen, wordt een indringend perspectief geworpen op eet- en consumptiegedrag. Met de Food Chain Project koppelt Gilboa consumptie los van marketing en branding. Het voedsel zelf en consumptie staan hier centraal. Elk individueel deel van de installatie, van kippenpoot, knoflookbolletje tot kartonnen melkpak, kan apart gekocht worden in de tentoonstelling. Een deel van de opbrengst van de verkoop gaat naar organisaties die zich inzetten voor wereldvoedselproblematiek, zoals Fairfood International en Youth Food Movement.